Genel

Gaziantep Kuyruk Sokumu Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gaziantep Kuyruk Sokumu Ağrısı

 Gaziantep kuyruk sokumu ağrısı hakkında yazdığımız bu yazıda, bilgi edinmek amacıyla yararlanabilirsiniz. Halk arasında poçik denen kuyruk sokumu, omurganın en alt ucunda, çoğunlukla 4 kemiğin kaynaşmasından oluşan üçgenimsi bir yapıdır. Kuyruk sokumunun görevleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Tendonlar, bağlar ve kaslar için bir bağlanma yeri oluşturmak
  • Bazı pelvik taban kaslarının eklenme noktası olmak
  • Oturma pozisyonundayken kişiyi desteklemek ve dengelemek

 Yapılan araştırmalar kuyruk sokumu ağrısının, kadınlarda erkeklere kıyasla 5 kat daha fazla görüldüğünü göstermektedir. Bu durumun olabilecek nedenleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

 Kadınlar, pelvik rotasyon miktarını azaltabilen ve kuyruk sokumunu daha fazla hasara maruz bırakan, daha geniş bir pelvik yapıya sahiptir. Kadınlar, otururken kuyruk sokumuna daha çok ağırlık verme eğilimindedir. Bu oturuş bozukluğu, kuyruk sokumunun hasara daha duyarlı hale gelmesine neden olur. Doğum sırasında, bebek kuyruk sokumu üzerinde hareket ederken akut hasar geliştirebilirler. Pelvik kas krampları da kadınlarda artmış kuyruk sokumu ağrısında rol oynayabilir. Fiziksel değerlendirmelerde, kadınlar adet öncesi dönemde büyük oranda artmış kuyruk sokumu ağrısı rapor etmiştir.

  Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin için en uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. 

NOT!

 Kuyruk sokumu ağrısı  günlük işleri en iyi ihtimalle rahatsız edici, en kötü ihtimalle dayanılmaz hale getirebilir. Omurganın altındaki küçük üçgen bir kemik olan kuyruk sokumu morarabilir ve hatta kırılabilir. Oturmak ağrıyı artırırken yürümek rahatlatır. Evde tedavi yöntemlerini kullanmak ve çok uzun süre oturmak gibi davranışları değiştirmek en büyük farkları yaratır.

1. Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Olur?

 Kuyruk sokumu ağrısının pek çok farklı nedeni olabilir. Düşme ve yaralanmaların yanında tümör ve enfeksiyon gibi çeşitli hastalıklar da bu bölgede ağrı hissi duyulmasına neden olur.

 Kuyruk sokumu ağrısının bazı nedenleri şu şekildedir:

  • Kuyruk sokumu bölgesine ya da kemiklere darbe almak uzun süre ayakta kalmak
  • Çok ağır eşyaları veya yükleri kaldırmak
  • Normal kilonun çok üzerinde ya da çok altında olmak
  • Yanlış pozisyonda oturmak, sinir sıkışmaları
  • Uzun süre hareketsiz kalmak
  • Omurga bozuklukları
  • Doğumsal kuyruk sokumu anormallikleri
  • Tümör
  • Enfeksiyon
  • Kadınlar için doğum esnasında yaşanan travmalar
  • Bel fıtığı
  • Kemik zarı iltihaplanmaları
  • Cerrahi operasyonlar
  • Jinekolojik sorunlar
  • Pelvik tabanda işlevsel bozukluk

 Direkt bu bölge üzerine düşme sonucu alınan darbeler ağrının çok görülen sebeplerinden biridir. Düşüş sırasında travma bu bölgede doku, kas ve kemik zedelenmelerine, kırıklara ya da yaralanmalara yol açabilir. Özellikle spor yaparken kalça üzerine düşmek ağrının oluşmasında sık görülen nedenlerden biridir.

Gaziantep Kuyruk Sokumu Ağrısı
Gaziantep Kuyruk Sokumu Ağrısı

2. Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden Daha Çok Kadınlarda Görülür?

 Kadınların kuyruk sokumu kemiği erkeklere göre daha dışarı doğru dönüktür ve bu sebeple travmalara maruz kalmaya daha açık durumdadır. Kadınlar daha geniş pelvis (kalça kemiği) yapısına sahiptir. Bu da oturdukları zaman kuyruk sokumu üzerine daha fazla baskı uygulanmasına neden olur. Erkek pelvis anatomisinin daha dar yapıda olmasından dolayı erkekler oturduklarında kuyruk sokumu üzerine daha az baskı uygulanır. Kadınlar doğum yaptıkları için kuyruk sokumu çok fazla travmaya uğrar.

3. Kuyruk Sokumundaki Kayma Nasıl Tedavi Edilir?

 Kuyruk sokumu kaymasının tedavi edilebilmesi için ilk önce hastalığın tanısının konması gerekmektedir. Bu hastalığın tedavisi fiziki muayene ve görüntüleme teknikleri ile yapılmaktadır. Uzman hekimlerin kuyruk sokumuna elle muayene etmesi ile hastalık anlaşılabilir. Bunun yanında bölgede gözle görünür bir problem olmasa da kuyruk sokumuna baskı yapıldığında kişiler ağrı hissediyorsa bu durumda koksigodini rahatsızlığından şüphelenilmektedir.  Kuyruk sokumu kaymasının tedavisinde hastalara ağrının şiddetine göre bir tedavi yöntemi uygulanır.

 Tedavi yöntemleri olarak, fizik tedavi, anestezi altında manipülasyon, cerrahi müdahale, lokal enjeksiyon gibi yöntemler uygulanabilmektedir.  En sık başvurulan tedavi yöntemi ise fizik tedavidir. Ağrının şiddet derecesine göre fizik tedavi ile pelvik tabanın desteklenmesi sağlanmaktadır. Bunun yanında kuyruk sokumu kemiğinin yan kısımlarında bulunan kasların da güçlendirilmesine yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Son tercih olarak cerrahi yöntemlere başvurulduğu durumlar da bulunur. Kuyruk sokumu kayması cerrahi müdahale ile düzeltilebilmektedir.

  Uzman Ekibimizle , Sağlığınız Hakkında Danışmanlık veya Terapi Almak İçin Hemen İrtibata Geçin , Sizin için en uygun terapi sürecini hemen başlatalım. Web sitemiz üzerinden hızlı bir şekilde  randevu oluşturarak bizlere ulaşabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.